Novinky

Proč jíst kvašenou zeleninu
Máte vysoký tlak? 
Máte často špatnou náladu? 
 
Kvašená zelenina má ohromné množství předností. 
Je nabita vitamíny, prospěšnými enzymy a významnými probiotiky.
Je jedním z nejpřirozenějších zdrojů céčka. 
Dále obsahuje bakterie mléčného kvašení. Ty velmi positivně ovlivňují zdravou střevní mikroflóru a v podstatě tedy i imunitu celého těla.  
 
🍀Podporuje imunitu a tvorbu hormonů
🍀Působí pozitivně na střevní mikroflóru
🍀Čistí trávicí trakt a krev
🍀Regeneruje jaterní tkáně
🍀Zvyšuje odolnost proti stresu
🍀Snižuje krevní tlak
🍀Uklidňuje nervový systém
 
Tvrzení o kvašené zelenině jako o „léku na všechno“ možná opravdu není nijak přehnané…♥️
 
Kvašenou zeleninu (pickles) vyrábíme metodou mléčného kvašení bez přidání vody, cukru nebo konzervantů, jen za pomoci soli. Zeleninu kvasíme v keramických nádobách jak za časů našich babiček :) . Po vykvašení ji nakládáme do sklenic nebo recyklovatelných sáčků. POZOR - tato zelenina není pasterizovaná, ani nijak dále tepelně upravená, proto musí být skladována v lednici. 
 
Nevíte kterou si vybrat ? Zkuste náš testovací balíček a uvidíte která vám bude nejvíce chutnat …♥️
 
 
Brusinkový džem bez cukru
❤️ NOVINKA ❤️
 
Vynikající džem z lesních brusinek má typickou trpko-sladkou chuť . Džem je bez cukru, vhodný pro lowcarb, paleo, vegany, vegetariány, nebo jen pro ty co chtějí jíst zdravě.
 
Tento džem se výborně hodí do sladké i slané kuchyně.
 
Džem obsahuje 77% ovoce, 23% xylitolu, celá skořice, hřebíček
 
Kvašená zelenina s houbami
Máte rádi lesní houby ale špatně je trávíte ? My jsme problém vyřešili - zkvasili jsme je 🥳 . Díky fermentaci si tuto pochoutku můžete dopřát kdykoliv 🌹
🌺 KVAŠENÁ ZELENINA S HOUBAMI🌺 pro zdravá bříška, bez cukru, dělaná u nás v Beskydech 😊 je nabitá antioxidanty a vitamíny 🥳. Zeleninu nezavařujeme, ale kvasíme a znásobujeme tak její zdravotní benefity💪
Směs přílohové zeleniny, vhodná pro všechny roční období ☀️
🌱 výborná i samotná
🌱 doplněk na obědový talíř
🌱 k masu nebo při grilování
🌱 součást obložených baget, sendvičů
🌱 na topinky
vhodná pro #keto #lowcarb #dia #paleo #vegetarian #vegan #cukrfree a všechny zdravě žijící 😀
-----------------------------------------------------------
Složení: zelí, hřib hnědý, celer, cibule, paprika, drcený kmín, mořská sůl, koriandr
 
Fermentovaná zelenina se zázvorem

Konečně jsme dokončili finální verzi naší NOVINKY - fermentované zeleniny se zázvorem. Milovníci této zdravé  potraviny budou nadšení :)

Tato novinka obsahuje - zelí, jablka, řepa, zázvor, drcený kmín, mořská sůl, celá skořice

Zeleninu můžete zakoupit ve třech balení:

https://www.kvash.cz/fermentovana-zelenina-se-zazvorem--450g/

https://www.kvash.cz/fermentovana-zelenina-se-zazvorem--500g/

https://www.kvash.cz/fermentovana-zelenina-se-zazvorem--200g/

Nakládané žampióny bez cukru

Máme tady další NOVINKU

Výborné jemné nakládané žampióny s jablečným octem a xylitolem, vhodný pro LC stravování nebo diabetiky.

Složení: žampióny, mrkev, cibule, voda, jablečný ocet, xylitol, mořská sůl, tymián, bobkový list, nové koření, celý pepř, hořčičné semínko

Hmotnost: 200g

Pasterizováno, skladujte do 20st. po otevření v chladu a spotřebujte do 14 dnů

NAKLÁDANÉ ŽAMPIÓNY BEZ CUKRU

Čatní bez cukru

Chutney /čatní/ je kořeněná omáčka nebo příloha, která pochází z indické kuchyně. Tato omáčka se připravuje z různých druhů ovoce, zeleniny, bylinek a koření. Čatní má pikantní sladkokyselou chuť a podává se jako příloha k rýži, masu, sýru nebo pečivu. Je skvělým doplňkem ke grilovaným pokrmům, sendvičům nebo sýrovým tácům.

Při přípravě čatní se suroviny vaří nebo dusí společně s octem a cukrem. My chceme mít naše výrobky zdravější takže místo obyčejného octu používáme jablečný nebo vinný ocet a místo cukru xylitol (březový cukr).

Čatní je pasterizované (tepelně upravené) a můžete ho skladovat při pokojové teplotě. Po otevření se skladuje v lednici a musí se spotřebovat do 14 dnů.

Zatím si můžete vybrat ze dvou druhů:

ČATNÍ Z ČERVENÉHO RYBÍZU A CIBULE

JABLEČNÉ ČATNÍ S KARI A CHILLI

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem