Sušená rajčata San Marzano

Sušená rajčata San Marzano aneb lahůdka, kterou si v Česku nevyrobíte
 

Sušená rajčata San Marzano pocházejí z jižní Itálie, konkrétně z oblasti Puglia, kde jsou pečlivě pěstována a sušena za podmínek kontrolovaného zemědělství. Rajčata jsou ručně osolena hrubou mořskou solí a následně sušena několik dní na intenzivním jižním slunci a v atmosféře obohacené mořským vzduchem. Díky této tradiční metodě sušení si uchovávají svou krásnou vláčnost a nejsou ani přesušená, ani vyschlá.

Tyto sušená rajčata lze využít na mnoho způsobů. Jsou vynikající nejen v těstovinách, bagetách, salátech nebo zabalená v masových rolkách, ale mohou být také konzumována samotná. Ideální jsou i pro nakládání do oleje nebo výrobu rajčatového pesta.

Tato sušená rajčata jsou stoprocentně přírodní, vegan a bezlepková, tudíž jsou vhodná i pro jedince trpící celiakií. Vynikají vysokým obsahem lykopenu, který podporuje imunitní systém, chrání pokožku před negativními účinky UV záření, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a může pomáhat snižovat riziko výskytu kardiovaskulárních onemocnění.

Neobsahují žádné přidané cukry, chemické konzervanty, barviva, glutamát ani jiné dochucovadla. Lze je skladovat v lednici v uzavřeném sáčku nebo nádobě až po dobu dvou let při teplotě 4-6 °C, což jim pomáhá udržet typickou vláčnost a zabránit vysoušení.

U nás si sušená rajčata můžete zakoupit ve 100g, 200g nebo 1kg balení - https://www.kvash.cz/susena-rajcata-san-marzano/

nebo z těchto rajčat vyrábíme výborné rajčatové pesto - https://www.kvash.cz/rajcatove-pesto/