Čatní bez cukru

Chutney /čatní/ je kořeněná omáčka nebo příloha, která pochází z indické kuchyně. Tato omáčka se připravuje z různých druhů ovoce, zeleniny, bylinek a koření. Čatní má pikantní sladkokyselou chuť a podává se jako příloha k rýži, masu, sýru nebo pečivu. Je skvělým doplňkem ke grilovaným pokrmům, sendvičům nebo sýrovým tácům.

Při přípravě čatní se suroviny vaří nebo dusí společně s octem a cukrem. My chceme mít naše výrobky zdravější takže místo obyčejného octu používáme jablečný nebo vinný ocet a místo cukru xylitol (březový cukr).

Čatní je pasterizované (tepelně upravené) a můžete ho skladovat při pokojové teplotě. Po otevření se skladuje v lednici a musí se spotřebovat do 14 dnů.

Zatím si můžete vybrat ze dvou druhů:

ČATNÍ Z ČERVENÉHO RYBÍZU A CIBULE

JABLEČNÉ ČATNÍ S KARI A CHILLI