Proč jíst lesní borůvky

Lesní borůvky jsou skvělým zdrojem vitamínů, minerálů a antioxidantů, což znamená, že mohou mít mnoho přínosů pro zdraví. Tyto malé bobule obsahují například velké množství vitaminu C, který podporuje imunitní systém, a také vitamin K, který je důležitý pro zdraví kostí. Dále obsahují minerály, jako je draslík, hořčík a železo, a také antioxidanty, které pomáhají chránit buňky před poškozením způsobeným volnými radikály.

Navíc, borůvky jsou velmi nízkokalorické a bohaté na vlákninu, což znamená, že mohou být užitečné při snaze udržet zdravou hmotnost a podpořit zdravý trávicí systém. Mnoho studií také naznačuje, že borůvky mohou mít protizánětlivé účinky a pomáhat snižovat riziko některých onemocnění, jako je například kardiovaskulární choroba.

Celkově lze tedy říci, že jíst lesní borůvky může být prospěšné pro zdraví a dobře se hodí jako součást zdravé stravy.

Borůvky jsou poměrně odolné ovoce a úbytek vitamínů způsobený tepelnou úpravou není příliš významný. Borůvky jsou stále dobrým zdrojem vitamínů a dalších živin, dokonce i po tepelné úpravě.

Za zmínku stojí, že tepelná úprava může dokonce zvýšit obsah některých antioxidantů v borůvkách, což jsou látky, které chrání buňky před poškozením. Takže i když tepelná úprava může ztrátu vitamínů částeně způsobit, stále můžete získat mnoho prospěšných živin z tepelně zpracovaných borůvek.

Naše nabídka výrobků z lesních borůvek:

69   Výborný džem z lesních borůvek s rumovou příchutí

 IMG_5593  Kompot bez cukru z lesních borůvek

NOVINKA - https://www.kvash.cz/lc-dzem-z-lesnich-boruvek-a-citronem/