‼️ AKCE 5+1 je tady. Nakupte 5 ks kvašené zeleniny a budete mít džem ZDARMA 🥳

NOVINKA fermentovaná zelenina s mořskou řasou

Naši NOVINKU fermentovanou zeleninu s mořskou řasou musíte vyzkoušet. Zkvašená zelenina má mnoho zdravotních benefitů o kterých jsme psali již ZDE, ale s přidáním mořské řasa NORI a WAKAME jsme vytvořili SUPERPOTRAVINU.

Mořská řasa NORI

Tato oblíbená mořská řasa je nejčastěji spojována s přípravou suši. Díky rychlé úpravě a jemné chuti má však mnohostranné využití také jinde. Nori je označení pro „mořskou zeleninu“, přičemž se jedná o nejrozšířenější a zároveň celosvětově nejoblíbenější druh řas. Nori obsahují mnoho účinných látek, z nichž budeme jmenovat vápník (obsahuje ho 10× víc než mléko) a železo (8× víc než hovězí maso), ale také vitamíny ze skupiny B-komplex, chlorofyl, vlákninu, bílkoviny anebo choláty.

 

Mořské řasy jsou obecně považovány velmi zdravé potraviny, neboť se jedná o přírodní suroviny, které disponují jednou z nejvyšších koncentrací živin na světě. Člověku proto mohou pomoci s rozličnými neduhy. Nori např. dovedou pomoci snižovat hladinu cholesterolu i krevní tlak. Díky tomu mají kladný vliv na funkčnost celého kardiovaskulárního systému, když navíc posilují srdce a působí preventivně proti ateroskleróze.

Nori pozitivně působí rovněž na trávení (dobře kupříkladu účinkují na funkčnost tenkého střeva) a podílet se rovněž mohou na detoxikaci organismu, neboť pomáhají odvádět toxiny z těla. Zároveň mají kladný vliv na hojení ran a podílet se rovněž mohou na lepším fungování mozku, když se o nich např. hovoří v souvislosti se zlepšením paměti. O mořských řasách se navíc někdy říká, že působí jako prevence rakoviny.

Mořská řasa WAKAME

Ještě o něco zdravější než výše zmiňovaná řasa NORI. Obsahuje mnoho účinných látek, z nichž stojí za zmínku vitamíny A, B2, C, D, E a K, kyselina listová, minerály jako vápník, železo, hořčík, jód či zinek, ale bohatá je rovněž na vlákninu, bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny.

 Jedná o jednu z nejzdravějších zelenin. Tato řasa lidskému tělu pomáhá zlepšit obranyschopnost, zbavovat jej těžkých kovů a kladně působí rovněž na střeva, kůži nebo vlasy. Účinkovat může i při alergiích či nervových potížích a bylo prokázáno, že pomáhá spalovat tuky. Wakame má pozitivní působení na kardiovaskulární systém. Doporučována je k čištění krve, při její zvýšené viskozitě a kladně účinkuje také na samotné cévy. Kromě toho odbourává cholesterol a upravuje krevní tlak. Ženám pomáhá k pravidelné menstruaci, přičemž by ji díky obsahu vysoce kvalitních látek měly konzumovat ženy těhotné a v šestinedělí. Wakame prý navíc působí preventivně proti rakovině a podporuje její léčbu.