Rybíz - tradiční česká superpotravina

V České republice máme také superpotraviny a jednou z nich je RYBÍZ:

Rybíz je malá bobule, která má mnoho zdravotních výhod díky svému bohatému obsahu živin a antioxidantů. Zde je několik zdravotních účinků rybízu:

  1. Vysoký obsah vitaminu C: Rybíz je výborným zdrojem vitaminu C, což je silný antioxidant. Vitamin C podporuje imunitní systém, pomáhá tělu bojovat proti infekcím a také je důležitý pro zdraví kůže.

  2. Obsah vlákniny: Rybíz obsahuje vlákninu, která pomáhá udržovat zdravou trávicí soustavu a může pomoci snížit riziko onemocnění jako je cukrovka a srdeční choroby.

  3. Antioxidanty: Rybíz je bohatý na různé antioxidanty, včetně flavonoidů a anthokyaninů, které chrání buňky před poškozením volnými radikály. To může snížit riziko vzniku chronických onemocnění.

  4. Zdraví srdce: Konzumace rybízu může pomoci udržovat zdravý krevní tlak a snižovat riziko srdečních onemocnění díky obsahu antioxidantů a vlákniny.

  5. Zlepšení zraku: Rybíz obsahuje vitamin A, který je důležitý pro zdraví očí. Pravidelná konzumace může pomoci udržet dobrý zrak.

  6. Podpora trávení: Vláknina v rybízu podporuje zdravou trávicí soustavu a může pomoci při prevenci zácpy.

  7. Možná podpora hubnutí: Rybíz je relativně nízkokalorický, ale zároveň bohatý na vlákninu, což může pomoci při kontrole hmotnosti tím, že poskytuje pocit sytosti.

Je však důležité mít na paměti, že zdravotní účinky rybízu jsou součástí celkového stravovacího režimu a životního stylu. Je dobré začlenit rybíz do vyvážené stravy a aktivního životního stylu pro dosažení nejlepších výsledků pro zdraví.

 

Naše výrobky s rybízem:

Džem bez cukru z bílého rybízu

Džem bez cukru z černého rybízu pasírovaný

LC džem hruška s červeným rybízem

LC džem jablko s černým rybízem

Čatní bez cukru s červeným rybízem

Rybízový sirup bez cukru