Proč jíst zázvor

Konečně jsme dokončili finální verzi naší NOVINKY - fermentované zeleniny se zázvorem. Milovníci této zdravé  potraviny budou nadšení :)

Tato novinka obsahuje - zelí, jablka, řepa, zázvor, drcený kmín, mořská sůl, celá skořice

Zeleninu můžete zakoupit ve třech balení:

https://www.kvash.cz/fermentovana-zelenina-se-zazvorem--450g/

https://www.kvash.cz/fermentovana-zelenina-se-zazvorem--500g/

https://www.kvash.cz/fermentovana-zelenina-se-zazvorem--200g/

 

A proč jíst zázvor ?

Zázvor (Zingiber officinale) je kořenová rostlina s dlouhou historií používáná jako léčivý prostředek v tradiční medicíně. Obsahuje množství bioaktivních látek, které mu přisuzují mnoho zdravotních účinků. Zde je několik z nich:

  1. Zlepšuje trávení: Zázvor podporuje tvorbu žaludečních šťáv a pomáhá uvolňovat trávicí enzymy. Pomáhá při zažívacích potížích, nadýmání a snižuje pocit nevolnosti.

  2. Léčba nevolnosti a zvracení: Zázvor je známý svou schopností zmírňovat nevolnost spojenou s cestovním nebo mořskou nemocí, těhotenskou nevolností a nevolností po operacích.

  3. Protizánětlivé účinky: Obsahuje silné antioxidanty, které mohou snižovat záněty v těle a podporovat celkové zdraví.

  4. Posiluje imunitní systém: Zázvor obsahuje vitamíny, minerály a další látky, které podporují imunitní systém, a mohou tak pomoci bojovat proti infekcím.

  5. Podporuje kardiovaskulární zdraví: Zázvor může pomoci snižovat hladinu cholesterolu a krevní tlak, což má pozitivní vliv na zdraví srdce a cév.

  6. Zmírňuje bolest: Díky svým protizánětlivým účinkům může zázvor pomoci zmírnit bolesti spojené s artritidou, migrénami a dalšími bolestmi kloubů a svalů.

  7. Podporuje trávicí zdraví: Zázvor může pomoci zlepšit střevní funkci, snížit zánět v trávicím traktu a podporovat růst prospěšných bakterií ve střevech.

  8. Snížení rizika cukrovky: Některé studie naznačují, že zázvor může pomoci snižovat hladinu cukru v krvi a zlepšovat citlivost na inzulín.

  9. Antimikrobiální účinky: Zázvor má také schopnost působit proti některým mikrobům, což může pomoci při prevenci infekcí.

  10. Pomoc s menstruačními problémy: Zázvor může zmírnit bolesti a křeče spojené s menstruací.